Ett mysigt möblerat vardagsrum öppnar upp sig bakom glasdörrar

Lediga lägenheter: 3st

Fabriken

Ett läge att längta till

I Yllefabriken är det enkelt att leva ett härligt liv. Som hyresgäst och invånare får du ett fantastiskt hem med invändig rymd, vackra vyer och bevarad industrikänsla. Dessutom tar vi hand om allt runt omkring, så att du bara kan fokusera på att njuta.

Hyresrätterna i Yllefabriken är belägna på de fyra översta våningsplanen med utsikt mot Gamlebro, gården och Garvaregatan. Totalt finns 57 hyreslägenheter om 30-125 kvm med 1-4 rum och kök.

Hela den återbrukade delen av fastigheten präglas av Yllefabrikens arv och historia. Här har vi omsorgsfullt tagit vara på fabrikens unika rumsliga kvaliteter. Och det märks. I det speciella ljuset, rymden och känslan.

Alla lägenheter genomsyras av bevarad industrikänsla, hög kvalitet och moderna designval. Nästan alla lägenheter har dessutom balkong, terrass med öppningsbart glastak eller entrébalkong och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.

På Yllefabrikens översta våningsplan har de flesta lägenheterna en egen terrass med ett öppningsbart glastak. Med terrassen får du fantastiska möjligheter att förlänga sommaren och njuta av tidig vår och sen höst. En plats för avkoppling, odling och soliga stunder. Dessa lägenheter har snedtak med stora takfönster för extra ljusinsläpp.

Det är smidigt, enkelt och tryggt att bo i våra hyresrätter. Vi sköter den gemensamma boendemiljön och du kan fokusera på att njuta av ditt hem vid Strömmen.

Prenumeration på lediga lägenheter

Här kan du anmäla dig till prenumeration för kommande lediga lägenheter. Fyll i informationen nedan -
vi skickar ett mail så fort det finns en ledig hyresrätt som matchar ditt intresse!

Bostadsväljaren

Nyfiken på hyresrätt? Kika in i Bostadsväljaren.

Virtuell rundtur


Kontakt

Har du frågor om lägenheterna, uthyrningen eller önskar du en folder så är du varmt välkommen att träffa oss i Bostudion c/o Hyresbostäder på Prästgatan 12 C.

 • Måndag - torsdag 10-16
 • Fredag 10-15
 • Lunchstängt 12-13

 

Boka gärna ditt besök i förväg – då kan vi förbereda oss på bästa sätt. Vi är ibland ute på visning, nyckelutlämning eller andra ärenden och vissa tider är Bostudion därmed obemannad. 

Har du frågor kring uthyrningen, kontakta då:

Tomas Edstrand 011-21 15 39
Edona Kada 011-21 16 08
uthyrning@yllefabriken.se

 

Cykelpool

Som boende i Yllefabriken har du möjlighet att hyra en elektrisk lådcykel. Perfekt om du vill förena nytta med nöje – t ex handla mat och motionera.

Cyklarna finns i förrådet på gård B (bredvid skorstenen). På väggen i förrådet finns mer information om hur poolen fungerar och hur du t ex hanterar de elektroniska låsen via en app som du kommer att behöva ladda ned.

Är du intresserad av att vara med i vår el-cykelpool så mejlar du oss via info@yllefabriken.se. Inom ett par dagar får du ett mejl med en länk till registreringssidan som hanteras av vår samarbetspartner GoRide och där kan du läsa och godkänna poolens villkor.
Cykelpool

Bilpool

Som boende i Yllefabriken har du tillgång till en elbilspool. Bilarna finns lätt tillgängliga på nedre plan i parkeringshuset Vårdtornet på Garvaregatan 3. Bilarna, Totte & Conny är av modellen Renault Zoe 52 kWh.
Bilpool

Bostadsfakta

Alla lägenheter har ekparkett i samtliga rum förutom badrum och entré som har klinkergolv. Där det varit möjligt har de ursprungliga tegelväggarna bevarats och/eller målats vita. Även övriga väggar är vitmålade. I flertalet lägenheter bevaras de befintliga fönsterbänkarna, övriga har nya fönsterbänkar i mörk sten.

 • Bredband och TV

  Lägenheterna är förberedda med mediacentral och spridningsnät, vilket innebär att det finns bredbandsuttag i alla rum förutom badrummet. Mer information om leverantör och eventuellt öppet nät kommer senare.

 • Förråd

  Till alla lägenheter hör ett förråd, antingen i källaren eller i den egna lägenheten.

 • Hiss

  Hiss finns i alla trapphus och når samtliga våningsplan.

 • Individuell mätning av vatten

  Att hushålla med vatten och energi är bra för miljön. I Yllefabriken gynnar det dessutom dig eftersom du bara betalar för det vatten du själv förbrukar. Förbrukningen av varm- och kallvatten mäts individuellt och debiteras i efterskott via din avgifts- eller hyresavi.

 • Plats för bil & cykel

  Parkeringsplatser finns att hyra i det nybyggda parkeringshuset Vårdtornet som ligger mitt emot Yllefabriken på Garvaregatan. Varje parkeringsplats hyrs separat och är inte knuten till en specifik lägenhet. På gården finns även utrymme för cykelförvaring.

 • Postbox

  I entrén till varje trapphus finns postboxar för alla hushåll i respektive uppgång. Bredvid ytterdörren till varje lägenhet finns även tidningshållare.

 • Tvättstuga

  I samtliga lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare.